Állatok,  Fotók

Mami a diszkóban

Császárskorpió (Pandinus imperator)

Máig meg nem oldott rejtély, hogy vajon mi fene haszna lehet a skorpióknak abból, hogy gyönyörű kék fényt bocsátanak ki UV-megvilágítás alatt. Persze, elméletek vannak, amelyek közül a legtetszetősebb az, hogy ezzel mindenkit megzavarnak, gondolom leginkább az elméletgyártókat. A lényeg azonban az, hogy valóban gyönyörűek ilyenkor ezek a veszélyes fullánkú pókszabásúak. Pontosabban, a császárskorpió azért nem olyan veszélyes a társaságban, bármennyire is félelmetesen nagynak tűnik. A skorpióknál is úgy van, hogy legtöbbször az apróbbak a veszedelmesebbek, lehet, így kompenzál az evolúció.

A fotón az is látszik, hogy a kicsik még nem rendelkeznek ezzel a képességgel. Szegényeknek nincs könnyű dolga, hiszen az anyai szeretet náluk sokszor a jóllakottság érzésébe vált át, vagyis nem jelent életbiztosítást az anyu közelsége. Talán a háta közepe a legbiztonságosabb hely a környéken…

Hogy tetszett?

Kattints a megfelelő csillagra!

Átlagérték / 5. Értékelések száma:

Eddig nem érkezett rá szavazat! Legyél Te az első!

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..