Állatok,  Fotók

Fekete ifjú

Jaguár (Panthera onca)

Nem volt könnyű feladat egy ereje és virgonc korszakának teljében lévő jaguár kölyköt fotózni, szinte egy pillanatra nem állt meg, de ha mégis, akkor vagy túl közel feküdt nagy kíváncsiságában, vagy jól elbújt valamely tereptárgy mögé, és onnan fürkészett. Szóval türelemjáték volt, főleg eközben végighallgatni a látogatók reakcióit arra a számukra feldolgozhatatlan látványra, hogy egy pettyes és egy fekete színű nagymacskát együtt látnak. A zoopedagógus énem sikoltva roggyant össze a több tonnányi okfejtés hallatán. Például, hogy egy jaguárt és egy párducot tartunk együtt, és milyen felháborító, hogy hagyjuk őket verekedni (mármint az anyát játszva birkózni a kölykével).

Anyával

De végül csak sikerült lőnöm jó pár fotót a fekete jaguárkölyökről. A fekete apa és pettyes anya összes kölyke fekete színű volt az idők során, mutatva az azt meghatározó gén dominanciáját. Illetve az is jól látszik a fotón, hogy csak az alapszín sötét, a foltok ugyanúgy megmaradnak. Ezen foltok eltérnek a leopárdok rozettáitól , így nem csak a vaskosabb, erőteljesebb testalkat, hanem a mintázat is megkülönbözteti a jaguárokat az óvilági rokonaiktól.

Méltóságteljesen.. mint a nagyok.
Rohanás

Hogy tetszett?

Kattints a megfelelő csillagra!

Átlagérték / 5. Értékelések száma:

Eddig nem érkezett rá szavazat! Legyél Te az első!

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..