Állatok,  Fotók

Hangyász a háton

Sörényes hanyász (Myrmecophaga tridactyla)

Ki emlékszik Pampalinire, a polák rajzfilm nagyképű hősére, aki fejezetről fejezetre kapta a megbízásokat különleges vadállatok fogságba ejtésére? Az egyik kiszemelt áldozata egy hangyász volt, de fellélegezhetnek az állatok védelme iránt elkötelezettek, csakúgy, mint a többi, ezen történet is a digó vadász majdnem halálra szívatásáról szólt, a gyermekek nagy örömére és okulására, olyannyira, hogy még én emlékezetemben is bennragadt. És valóban a hangyász tényleg különleges állat, a vendégízületesek evilágon túli csoportjából. Hát még a kölyke hogy néz ki? Túlméretezett végtagok, óriási fej, hogy elférjen a szuper hosszú nyelv is benne. Rátapadva anya hátára, leginkább a farok tövénél, mert úgy kényelmesebb.

Nekem is már hosszú!

Ursula, a szegedi hangyászmama kifejezetten békés természetű, joghurttal bármikor le lehet kenyerezni (elnézést a képzavarért), így a kölyök fotózása sem volt nagy kihívás. Lehetett volna az is, mert Pampalini nem is tudta, mekkora szerencséje volt, mikor épen hazabringázhatott a sikertelen vadászatról. A sörényes hangyászok ugyanis simán el tudnak intézni egy embert hatalmas karmaikkal, mint azt számos tragikusan végződő baleset is mutatja.

Elrejtőztem…

Hogy tetszett?

Kattints a megfelelő csillagra!

Átlagérték / 5. Értékelések száma:

Eddig nem érkezett rá szavazat! Legyél Te az első!

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..