Étel, ital,  Kritikák

Kronenbourg 1664 Blanc

5
(1)

Lehet-e egy francia jó sör? Hiszen ez annyira távol áll a gallszármazékok gasztronómiai kultúrájától, mintha a nagymamám tengeri herkentyűkkel várt volna vasárnapi ebédre a Kádár-korszak 1989-ig tartó első felvonásában. Pedig a Kronenbourg sörök finomak, amely rejtélyre a származási hely ad magyarázatot: Strasbourg. Amely várost nem túl békés egyetértésben cserélgettek maguk között a németek és franciák az elmúlt évezredben, bár gondolom nem a XVII. században alapított sörfőzdéért vágták miszlikbe egymást rendszeres időközönként. Innen az echte germán név, amely, ahogy az autók esetében, úgy egy sörnél is reklámértékkel bír. Szerencsére már kifutott marketingfogás volt nálunk is, hogy ihatatlan, némileg sörre emlékeztető készítményeket címkéztek fel sosem hallott német nevekkel a neves sörgyáraink. Itt szerencsére erről szó nincs.

A Kronenbourg fehér söre egy igazán könnyed búzaszármazék, ráadásul jelenleg kifejezetten barátságos áron. Minőségben megközelíti még a belga Hoegaardent is, csak az még mindig veszett drága ajándéksör, az 1664 Blanc viszont simán adja magát hétköznapi sörnek. Kellemesen szénsavas, könnyeden, édeskés, citrusos aromájú sör. Kifejezetten jó szomjoltó, meleg nyári napközbenekhez, strandoláshoz, fűnyíráshoz baromira passzol. Az emberiség azon felének, amely genetikailag rögzített koriander undorral van megáldva, nem ajánlom, mert azzal is ízesítették a fránya francúzok, de nálam passzol a búzasörökhöz ennek a fűszernek az aromája.

Értékelés: 4

Hogy tetszett?

Kattints a megfelelő csillagra!

Átlagérték 5 / 5. Értékelések száma: 1

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..