Állatok,  Fotók

Tapír a vízben

Közönséges tapír (Tapirus terrestris)

Bár az egyszeri halandó talán meglepődik ezen, visszagondolva eme rövidormányos, méretes jószágra vonatkozó állatkerti emlékeire, a tapírt első körben vízilófélének nézték Amerika európai felfedezői kifosztói. Vagyis olyan állatra, amelyik, ha teheti, a vízbe menekül. Sőt, még búvárkodik is, jóízűen fogyasztva a vízinövényeket. Ráadásul, a víziló még inkább alkalmas megnevezés lenne a tapírok esetében, miután páratlan ujjú patásokként közelebb állnak a pacikhoz, mint első és több ránézésre semmi lószerűséget nem mutató hippopotamuszok.

Irányjelző ormány

Valamely oknál fogva kevés állatkertben biztosítanak tapíroknak vízi életmódjuknak megfelelő közeget. Szegeden viszont rendelkezésükre áll egy tapírkompatibilis mocsár, ahol kedvükre kiélhetik magukat mélyebb vízben is. És azok is, akik ezt lencsevégre tudják kapni. Nagy élmény elcsípni őket fürdőzés és úszás közben, miközben periszkópként emelik az égbe az ormányukat. Aki egy ilyen momentum elkapására vágyik, annak javaslom a reggeli és késő délután időpontot. A tapírok ugyanis a kánikulában inkább elfekszenek az árnyékban, miközben az emberek izzadva sétálnak előttük a napon, de hát ők választották maguknak az értelmes homo nevet, biztos tudják, mit miért tesznek. Vagy nem.

Szinkronúszás

Hogy tetszett?

Kattints a megfelelő csillagra!

Átlagérték / 5. Értékelések száma:

Eddig nem érkezett rá szavazat! Legyél Te az első!

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..