Állatok,  Fotók

Unikornis

Indiai orrszarvú (Rhinoceros unicornis)

Ritka csudálatos állat ám, egy lóféle egy szarvval, amelyet méregtelenítésre is használ, elég csak bedugnia egy rontó hatású tóba, és az menten egészségessé és kristálytisztává válik, még klór sem kell hozzá. Nyilván egy ilyen mágikus erejű fejék mindenkinek kell, aki tart attól, hogy méreggel étkeztetik, ráadásul sokkal gazdaságosabb, mint az előkóstolókat váltogatni. De honnan lehet ilyen szarvat szerezni? Egyáltalán látott valaki már ilyen csuda állatot élőben? Ráadásul nem egyszerű megfogni, mert ritka egy félénk és éleslátású kreatúra, ártó szándékok előre látója, így vadász a közelébe sem férkőzhet. Persze, neki is megvan a maga gyöngéje, már messziről olyan profin megérzi a szüzességet, mint egy tornászcsapat orvosa. A megbízhatóan erős fantáziájú bestiáriumszerzők szerint a szűzlányok elbódítják, még gyengéden ölükbe is hajtja a fejét, ami egyrészt nemes lélekre, másrészt mértéktelen naivitásra utal. Mert ekkor lehet elfogni. Eme történetből is látszik, a középkor marketingesei nagyon is értették a dolgukat, nemcsak szentföldi ócska szögeket és kutyacsontokat adtak el drága pénzért szent ereklyeként, hanem a viking szekció imigyen szerzett unikornis szarvakkal vágta át Európa feudális uralkodó osztályát, egy kastély árát kérve egy méregtelenítő narválfogért.

Kecses… megfelelő távolságból nézve.

A sors torz iróniája, hogy ez a hülye tévhit máig él a valódi unikornisokkal kapcsolatban, az orrszarvúak tülke az emberek hite szerint aztán mindenre jó a méregtelenítésen kívül, a ráktól a pokolba kívánt anyósig. De hát az embernek azért van nagy agya, hogy rendkívül hülye tudjon lenni!

Hogy tetszett?

Kattints a megfelelő csillagra!

Átlagérték / 5. Értékelések száma:

Eddig nem érkezett rá szavazat! Legyél Te az első!

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..