Állatok,  Fotók

Halloween versus

Mi közünk a halloweenhoz? Sokan felteszik a kérdést, jócskán felháborodva a hódító amerikai kultúrszennyezéstől, amely az ősi magyar hagyományokat pusztítja. Ami igaz, az igaz, a halloween világszerte terjedését az amerikai popkultúra biztosítja, csakúgy, mint a szirupos valentinozást és az idióta szintre leegyszerűsített kampánymarketinget. A képlet azonban nem ilyen egyszerű. Az, hogy mit fogad be egy adott kultúra, nagymértékben függ attól, hogy az mennyire rokon a saját hagyományokkal, elemei mennyire komplementerek. Nehéz lenne egy olyan tradíciót mondani, ami tisztán endemikus lenne egy adott kultúrában, a mienkben sem. A legfőbb ünnepeinket, a húsvétot és karácsonyt ráadásul nem popcornnal, hanem tűzzel, vassal népszerűsítették eleink lelki épülésére. Emellett a halloweent a keltákhoz kötjük, akik pedig elég sokáig jelen voltak a Kárpát-medencében is, így akár ősibbnek is vehetjük a hagyományaikat, mint a magyarokét.

Összességében tehát felesleges túl sokat rugóznunk ezen a kérdésen, és akinek tetszik, élvezze, ahogy a képen látható oroszlán is rövidesen egy jót fog szórakozni a humán vonásokkal csúfított tökkel. Ennél többet nem jelent.

Hogy tetszett?

Kattints a megfelelő csillagra!

Átlagérték / 5. Értékelések száma:

Eddig nem érkezett rá szavazat! Legyél Te az első!

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..