Állatok,  Fotók

Tökragadozó

4.5
(2)

Dél-afrikai oroszlán (Panthera leo krugeri)

Akkor majd együtt lakik a farkas a báránnyal, és a párduc együtt tanyázik a gödölyével. Együtt legelészik majd a borjú s az oroszlán, egy kisgyerek is elterelgetheti őket. Barátságban él a tehén a medvével, a kicsinyeik is együtt pihennek; és szalmát eszik az oroszlán, akárcsak az ökör. Együtt legelészik majd a farkas és a bárány; szalmát eszik az oroszlán, akárcsak az ökör; és a kígyónak por lesz az eledele. Sehol nem ártanak és nem pusztítanak az én szent hegyemen – mondja az Úr.” (Izajás könyve Iz 11,6.7;65,25)

Basszus. Micsoda perspektíva, az ökológia és természetes szelekció lenullázása, a tápláléklánc szintjeinek lerombolása! Ugyan a fotoszintetizáló élőlénytársaink így is megszívnák, de az ő panaszuk nem hallatszik az égig. A tököt majszoló oroszlán hírnöke lehet a végítéletnek, amelynek beköszönte hozná el a világ végét, egyben megdicsőülését a klubtagoknak. A többiek megszívnák, de hát vesztesek nélkül nincsenek nyertesek, ez így igazságos. Ám mielőtt Dániel próféta merészségével lépnénk a vegetáriánusnak hitt oroszlán vermébe, jó, ha tudjuk, a természet leszarja az ideológiáinkat, egy csúcsragadozónak azért nagyobb móka a mi tökfejünk, ha választhat. És ez így van rendjén.

Hogy tetszett?

Kattints a megfelelő csillagra!

Átlagérték 4.5 / 5. Értékelések száma: 2

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..