Állatok,  Fotók

Hat állítás a medvékről… igazak, vagy hamisak?

5
(1)

Biztos van valami archetípusos a medvéhez fűződő viszonyunkban, amely sokszor inkább szimpátiára épül, pedig egy igazi csúcsragadozó, és a történelmi együttélésünk során időnként csak-csak lecsapott egy-egy  magunkfajta, túl sokat okvetlenkedő, csupaszságát idegen bőrökkel rejtő majmot. De azért másfajta ragadozó… A nagymacskák például gyilkos gépezetek, ha beindulnak, kíméletlenül becserkésznek és levadásznak minket. A medve alapvetően nem táplálékként tekint ránk. Olyan lehetett eleink számára, mint egy morcos koma vagy komaasszony, aki el van a közelünkben, időnként belekötöttünk egymásba, de alapvetően nem zavartuk egymás köreit. Ráadásul, nehéz nem emberi vonásokkal átrajzolni a karakterét, a manysik égi medvéjétől a Micimackóig szerves részei a kultúránknak. És ritka mókásak, mikor átadják magukat a szabadidő eltöltésének aktív formáihoz, magyarán játszanak. Például egy fiatal fácskával, mint a jelen esetben.

Bár azt tartják, hogy a medvéknél csak Steven Seagal tud kevesebb arckifejezést prezentálni, szóval igazi, kiismerhetetlen fapofák, az önfeledt pancsolás közben azért csak látni rajtuk az örömöt. A medvék azonban félelmet is keltenek, medvetámadások hírei gyakran okoznak pánikot. Mi az igazság? Lássunk pár köztudott állítást a medvékről – az, hogy igazak-e vagy sem, a videó végén fog kiderülni.

Hogy tetszett?

Kattints a megfelelő csillagra!

Átlagérték 5 / 5. Értékelések száma: 1

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..