Állatok,  Fotók

Ágról ágra

Vörösorrú ormányosmedve (Nasua nasua)

Immár inváziós fajnak számít Európában ez a dél-amerikai faj, annak köszönhetően, hogy mikor a mosómedvék tartását kezdték el tiltani, egyre többen tettek próbát ezzel a rokonával, és persze egyre több szabadult el. A rokonságuk ellenére nagyon különbözik egymástól a két faj, az ormányosmedvék szociálisak, kevésbé mogorvák, mint a mosómedvék, amelyek többnyire elvadulnak és sokszor harapóssá is válnak idősebb korukra. Az ormányosmedvék sem valók azonban házi kedvencnek, ők is megmaradnak örök vadállatnak, és adott esetben ők is jól oda tudnak marni.

Viszont ilyet senki sem nézne ki az állatkölykök egyik legaranyosabbikának láttán. Megkapó látvány, ahogy egy csapatnyi örökmozgó koáti kölyök birtokba vesz egy fát, és úgy szaladnak, kapaszkodnak ágról ágra. Talán az örök kíváncsiságuk miatt tartják félig majomnak az amerikai bennszülöttek őket, a kölykökre pedig ez halmozottan jellemző. Így szerencsére a fotós közelsége sem zavartatja őket, csak jó pozíciót kell találni hozzá.

Hogy tetszett?

Kattints a megfelelő csillagra!

Átlagérték / 5. Értékelések száma:

Eddig nem érkezett rá szavazat! Legyél Te az első!

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..