Fotók,  Történelem

Én, Narám-Szín, a győztes

Az általam teremtett holtak hegyén kapaszkodom felfelé, a négy égtáj meghódítójaként. Nincs, ki ellenálljon hatalmammal, ti heten, a régi istenek sem. Akkád vagyok, ember vagyok és egyenrangú lettem veletek. Lullubi meghódolt, a halál poharából kortyolnak a harcosaik, áldozatai a háború rítusának. Szent koronaként viselem szarvas sisakom, kezemben a messzire hordó íjam és a városokra halált osztó nyilam. Készen állok az ostromra, hogy elfoglaljam az égi birodalmatokat, hogy elnyerjem tőletek a halhatatlanságot, amit bitoroltok az emberek elől. Szargon vérvonalát fogják félni és isteníteni az emberek az idők végezetéig!

A történelem első birodalma, a Sarrukín (Szargon) által alapított akkád birodalom a legendák szerint Narám-Szín (ur. i. e. 2254-18) nagyravágyásának esett áldozatul, az istenek büntetéseként bukott el a „hegyek sárkányai”, a gutik támadása miatt. A történészek szerint a városállami léten „túlnőtt” birodalom megelőzte a korát, még kiforratlan volt a rendszere, és végül a környezeti katasztrófák, belső széthúzások és külső támadások okozták a felbomlását.

A birodalmak sorsa a pusztulás.

Hogy tetszett?

Kattints a megfelelő csillagra!

Átlagérték / 5. Értékelések száma:

Eddig nem érkezett rá szavazat! Legyél Te az első!

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..