Csendéletek,  Fotók

Parizerkrémmel töltött kifli

A hazai húsipar kreativitásának egyik csúcsterméke a parizer. Tipikusan az a fajta kaja, amit nem szabad látnod, hogy készül… Gyerekkoromban, amikor a felvágottak kínálata kimerült a párizsiban, olasz szalámiban és kolbászban, pick szalámi meg csak ünnepnapokon, esetleg felvágni a külföldi rokonok előtt, szóval abban az időszakban tobzódott a népi leleményesség. A parizer például nagyon egyedi ízt vesz fel némi sütés hatására, így melegszendvicsbe pont illik… de nem pusztán rászelve a kenyérre, mert úgy csúnya formákat vesz fel, hanem húskrémet készítve belőle. Gyerekkorom egyik kedvenc íze volt a töltött kiflié, és felnőtt fejjel is időnként elkészítem. Nem túl bonyolult a receptje: parizer, tejföl, hagyma, fokhagyma, paprika, egy kis petrezselymet is aprítok bele, tojás, mustár, a kifliknek a bele és fűszerek, majd mehet a mixelés. A krémmel utána megtöltjük a kifliket, mehet rá egy kis sajt, esetleg zöldpaprika, majd sütés.

Aki szegényesnek érzi így, az csinálja lazacból és dijoni mustárból, egyébként meg kapja be! Ez egy proli étel, és maradjon is így….

Hogy tetszett?

Kattints a megfelelő csillagra!

Átlagérték / 5. Értékelések száma:

Eddig nem érkezett rá szavazat! Legyél Te az első!

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..