Állatok,  Fotók

Rákosi versus vipera

Rákosi vipera (Vipera ursinii rakosiensis)

– Gerő elvtárs, csak még egy szóra! – szakította meg a fészkelődés zörejét a cseppet sem férfias, de ellentmondást nem tűrő hang. A megszólított gondosan visszahelyezte megfeszülő ülepét a székre, miközben villámgyorsan, a szinapszisok sorát kisütve cikáztak a baljós gondolatai. A hatásszünet a többiekre is megtette a hatását, mindenki feszült figyelemmel fürkészte a vezér arckifejezését, vajon mi lesz ebből?
– Hogy lehetséges, hogy még nem végeztünk az Akadémia reakciósaival? Gerő elvtárs, itt komolyan el vagyunk maradva!
– De Rákosi elvtárs, már kigyomláltuk a nyugati genetikus mételyt, Liszenkó elvtárs útmutatásai szerint érleljük a magyar gyapotot. Nem tudom, mire gondolsz…
– Neeeem? Hallottál már olyanról, hogy Sztálin-görény? Vagy Lenin-féreg? Gerő elvtárs, ne idegesíts fel, nem hagyhatunk ilyen lehetőséget a reakciónak, hogy nevetségessé tegyenek! Sőt, még a nemzetközi elvtársak is rajtam röhögnek, hogy én ezt hagyom. Vagy talán én egy vipera vagyok? Egy csúszómászó, amelyre csak rátapos a kulák a csizmája sarkával? Ráadásul egy fasiszta nevezte el így… egyáltalán él még?
– Nem Rákosi elvtárs, gondunk volt rá, tavaly meghalt.
– Legalább… de Gerő elvtárs, tegyél már valamit, tisztázd az ügyet azokkal az idiótákkal. A születésnapomra már nem akarok ilyen kígyóról tudni.
– Ígérem, kipusztítjuk a dögöt, Rákosi elvtárs! Népi mozgalmat indítunk a vipera szedésére. Elmondjuk, hogy a nyugati imperialisták dobták le őket ejtőernyővel, és terjesztették el az itthoni bábjaikon keresztül, hogy aláássák a nép demokráciát.
– Ne, ti tökfejek, még csak az kellene, először neveztessétek át. Aztán írmagja se maradjon!

Így lett parlagi…

Hogy tetszett?

Kattints a megfelelő csillagra!

Átlagérték / 5. Értékelések száma:

Eddig nem érkezett rá szavazat! Legyél Te az első!

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..