Csendéletek,  Fotók

Sütőben sült bundás kenyér juhtúróval

Pofonegyszerűnek látszik, mert csak egy bundás kenyér, de ne tévesszen meg senkit a hozzávalók látszólagosan adott volta, és az elkészítés menetének elképzelt gyorsasága. Az igazán jó bundás kenyér alkotása művészet, amelynek egy nemzedékeken átívelő ősi sumériai titok képezi a habarcsát. E nélkül csak silány, örüljünk, ha spirituális énünkre nem veszélyes tákolmányt kapunk.

Kezdjük azzal, hogy nem akármilyen tojásból készül, csakis szűz tyúk potyadékából, amely az adott hónap idusától számított két héten belül hagyta el a kloakát. Szakértő szemmel felismerhetjük az ilyen tojásokat szeplőtelen mivoltukban, de kezdőként nyugodtan kérdezzük meg a bolti eladókat, és ha nem tudnak kérdéseinkre megnyugtató választ adni, akkor dobáljuk meg őket wécépapírral. Tehát vegyük az öt tojást! Mindig jobb kézzel törjük őket, és sosem egyszerre, hanem egymás után, majd óramutató járásának megfelelően verjük fel a tartalmukat! Ha esetleg vagyunk olyan balfaszok, hogy ezt eltévesztjük, inkább hagyjuk abba és kezdjük újból… Majd öntsük hozzá himalájai szent tehén tejét, pontosan 1,11 decilitert, majd keverjük tovább a lét. Eljött az idő, hogy elővegyük a kenyeret. A legfontosabb, a kenyér! Csakis homeopátiás házi kenyeret használjunk, amely nyomot is tartalmaz! A szeleteket áztassuk bele a tojásos lébe, hogy éppen csak átitatódjon a belseje, majd helyezzük el jénai tálba! Ezen alkossunk ad libitum sajtból vagy juhtúróból réteget, majd szórjuk meg füstölt sonka kockákkal! Ezek eloszlatásánál igyekezzünk az aranymetszés szabályait követni, mert ennek hiányában összeomlik a tojásáztatta kenyér konzisztenciája, amely a beleink felfokozott intenzitású tekergőzéséhez vezethet.

Végezetül a jénai tálat helyezzük el az előmelegített sütőbe, majd süssük pontosan 21 percig! Fontos, hogy macska ne legyen még a sütőben, mert annak beláthatatlan következményei lennének! Mindenesetre, jó étvágyat!

Hogy tetszett?

Kattints a megfelelő csillagra!

Átlagérték / 5. Értékelések száma:

Eddig nem érkezett rá szavazat! Legyél Te az első!

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..