Fotók,  Növények, gombák

Űrállomás vagy passiószimbolika?

Kék golgotavirág (Passiflora caerulea)

A nevét az utóbbiról, a passióról kapta, miután a korlátlan fantáziájú és korlátolt elméjű teoretikusok számos isteni jelet véltek felfedezni a virágában. Ilyen az, ha valakinek mindenről csak ugyanaz jut eszébe… például valakinek erről a szép és különös virágról a szenvedés. Hogy ne ússza meg senki ezt, idézem :

„A háromágú bibe jelenti a három szöget, amellyel Jézust a kereszthez szegezték; a magház a keserű kelyhet, amelyet ki kellett innia; az öt portok az öt sebhelyet, szív alakú magjai pedig a szerető szívet. A 72 szálból álló sugárkoszorú utal a töviskoszorú hagyomány szerinti 72 tövisére; a hármasan szeldelt lomblevél a lándzsa hegyeit, a kapaszkodó kacs a korbácsot, a tíz virágtakarólevél (Pétert és Júdást nem számítva) a tíz apostolt, a virágban megjelenő fehér szín pedig a Megváltó ártatlanságát jelképezi.”

Egyértelmű, nemdebár? Én mondjuk arra tippelnék, hogy a növényt idegen hatalom hozta létre, hogy az űrhajóik dokkolhassanak, mikor a Föld megszállásárhoz fognak, csak ott szúrták el, hogy ezzel a mérettel nem sokra mennek a bolygóhódításban, az első rigó benyeli a hadat. Mindenesetre tényleg különleges virág, izgalmas fotótéma, mégha az eredete prózaibb is az előzőeknél: a természet nem tervez.

Hogy tetszett?

Kattints a megfelelő csillagra!

Átlagérték / 5. Értékelések száma:

Eddig nem érkezett rá szavazat! Legyél Te az első!

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..