![](https://www.bioport.hu/wp-content/uploads/2021/01/stuffed_cabbage_2020_02.jpg)
Újratöltve
Bár nagyon magyarnak gondoljuk, igazi multikulti étek, sőt, hazánkban is ahány táj, annyi töltött káposzta, vagy inkább káposztás hús ismert. Eleve nem mindenki töltögeti a gombócokat káposzta vagy szőlő levelébe, ahogy én sem, valakinél paprikahiányosan halovány, más füstölt cuccokkal terheli. Valahol úgy eszik, mint a szendvicset, máshol bő lével, káposztával gazdagon merítik a mélytányérból, máshol nem savanyított káposztával főzik, megint máshol át sem mossák azt, annyira kedvelik annak vad ízét. Érdekes módon, amennyire kedvelt a házikosztok között, annyira nem fut a vendéglőkben, talán a lecsóhoz, paprikáskrumplihoz hasonlóan nem kellőképpen előkelő. Vagy csak túlságosan kötődik az egyedi ízléshez, mert „csak úgy jó, ahogy a mama készítette”? Pedig érdemes megpróbálni a többi változatot is. Kivéve a menzait, azt inkább tányérostul hányjuk a falra!
![](http://www.bioport.hu/wp-content/uploads/2021/01/stuffed_cabbage_2020_05.jpg)
Hogy tetszett?
Kattints a megfelelő csillagra!
Eddig nem érkezett rá szavazat! Legyél Te az első!
![](https://www.bioport.hu/wp-content/uploads/2021/01/farkas-75x75.jpg)
![](https://www.bioport.hu/wp-content/uploads/2021/01/2020nincs-75x75.jpg)